Plângere penală împotriva ministrului de Externe privind votul în diaspora: "E strigător la cer"


Ultimul update: Duminica 26 Mai 2019 15:52
Data publicarii: Duminica 26 Mai 2019 14:38
Categorie: Alegeri Europarlamentare
Cozi la sectiile de vot din Germania

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că va formula o plângere penală împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, şi a celor care au organizat votul în diaspora.

Orban a precizat duminică, într-o conferinţă de presă, că este revoltător modul cum sunt umiliţi românii din diaspora care doresc să voteze.

“Am luat decizia de a formula plângere penală împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, şi împotriva celor care au fost implicaţi în organizarea votului în diasporă. Este revoltător, strigător la cer cum sunt umiliţi românii, fraţii noştri din diasporă. Este revoltător ca după ceea ce s-a întâmplat în 2014, Guvernul şi Ministerul de Externe au premediatat să împiedice exercitarea dreptului de vot al românilor din diasporă”, a afirmat liderul PNL, informează News.ro.

Orban spune că ministerul de Externe a refuzat orice solicitare de creştere a numărului de secţii de votare.

“Toată lumea ştia că există o intenţie de prezenţă la vot masivă în toate ţările în care sunt români plecaţi la muncă în străinătate, în care sunt comunităţi de români. Ministerul de Externe a refuzat, practic, orice solicitare de creştere a numărului de secţii de votare. Chiar şi în condiţiile în care s-a mărit puţin numărul de secţii, nu a existat niciun fel de preocupare pentru a fluidiza derularea procedurii de vot. Numărul de cabine de vot a fost menţinut în mod deliberat foarte mic, astfel încât să se reducă la maximum numărul cetăţenilor români din diasporă care pot să îşi exercite votul”, a mai afirmat Orban.

În oraşele din străinătate s-au format cozi la secţiile de votare încă de la primele ore ale dimineții.

Mii de oameni așteaptă până la 5-6 ore pentru a vota la secții din Londra, Bruxelles, Munchen, Roma sau Marseille.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO