Bătrânul de 85 de ani care a venit din America special ca să voteze în țară

26-05-2019 18:55


Membrii secţiilor de votare au avut o zi plină aproape peste tot în ţară, mai ales acolo unde sunt şi centre studenţeşti.

Tinerii au mers în număr mare la urne şi au aşteptat şi două ore ca să le vină rândul să intre în cabine. În alte locuri, aglomeraţia cea mai mare a fost în jurul prânzului - după ce oamenii au ieşit de la slujba de la biserică şi au venit să voteze.

În Timişoara, în mai multe secţii s-a cerut suplimentarea buletinelor de vot după ce studenţii din oraş au mers în grupuri mari la urne.

Tinere:"E important ca toţi tinerii să iasă la vot pentru că este în plan viitorul nostru.

Studenţi: "Suntem foarte mulţi aici, nu mă aşteptam să fie atât de mulţi."

În Cluj - cine a mers la amiază - să voteze a avut de aşteptat aproape două ore până a ajuns în fata urnelor. Holurile secţiilor au fost pline iar în unele locuri cozile s-au întins pe câteva sute de metri, pe stradă.

Tânăr: "Mă face să cred că există o România mai bună."

Scene similare s-au derulat şi în Iaşi. În campusul universitar Tudor Vladimeresu, tinerii şi-au luat misiunea în serios.

Alegător: "Merită. Vreau un viitor mai bun pentru noi tinerii. Aşa mulţi tineri la vot nu am mai văzut."

În Braşov, la prânz era aglomeraţie la urne. Victor Boldiş are 85 de ani iar - de peste 30 de ani - este stabilit în America. Bărbatul a venit în ţara special ca să voteze.

Alegător: "E obligaţia mea ca cetăţean. Am văzut cum e în străinătate şi la noi în ţara trebuie politicienii să fie în slujba cetăţenilor."

La fel ca el, au procedat şi alţii.

Alegătoare: "De vreo zece minute stau şi încă nu am ajuns la uşă. Mă bucură să văd atâta lume."

Oamenii s-au mobilizat şi în Arad.

Alegător: "Votăm cu sufletul şi cu speranţa la mai bine pentru că avem potenţial şi avem foarte mulţi tineri dornici de a schimba ţară şi eu cred că putem să facem asta împreună"

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO