Alegeri europarlamentare. 27 de bloggeri şi vloggeri din Europa au fost invitați la Bruxelles

23-05-2019 19:42

Internetul este principala sursă de informare a tinerilor, iar instituțiile internaționale, încearcă să ajungă la cei care abia au devenit majori.

27 de bloggeri şi vloggeri din Europa au fost invitați la Bruxelles pentru un tur privat al sediului Parlamentului European, astfel încât să poată transmite mesaje tinerilor despre programele europene.

Şi Ambasada Statelelor Unite a organizat un concurs prin care elevii au fost îndemnați să răspundă la întrebarea: "De ce fiecare vot contează".

A primit 76 de clipuri video de la 21 de licee din București și 9 licee din țară în cadrul concursului.

Merry Miller, Consilierul de Presă și Cultură al Ambasadei SUA: ”Am fost surprinsă de creativitatea elevilor. M-au inspirat și pe mine. Fiecare vot contează în Statele Unite, fiecare vot contează în România, fiecare vor contează. Asta înseamnă o societate democratică.”

Şi Parlamentul European a mizat pe mesajul a 27 de bloggeri şi vloggeri din Europa pentru a-i convinge pe tineri să se implice, inclusiv în alegeri. Oana Tache a fost reprezentatul României.

Oana Tache, vlogger: ”Au fost workshop-uri de comunicare, seminarii. Practic am parcurs un întreg proces de cultivare, de asumare a unor valori europene, a unor informații europene.”

Vloggerii au încercat apoi să le explice celor care îi urmăresc pe rețelele sociale, cei mai mulţi tineri, cum le influenţează viaţa deciziile luate la nivel european.

Madeleina Kay, spre exemplu, i-a îndemnat pe cei din Marea Birtanie să meargă la vot printr-o serie de videoclipuri muzicale, iar tinerii din Spania au realizat un video prin care au explicat de ce este necesar votul celor din Insulele Canare.

Oana Tache, vlogger: ”Instituțiile internaționale de acest rang au nevoie de cei din generația tânără pentru a înțelege exact cum trebuie să-și adapteze metodele de comunicare și pentru a ajunge în felul acesta la repede la generațiile tinere.”

Vloggerii din România au spus de ce ies la vot prin intermediul stirileprotv.ro. Selly, Mimi, Cristina Almășan sau Alexia Eram sunt doar o parte dintre tinerii care s-au alăturat campaniei PRO TV.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 


VIDEO PROTVPLUS.RO