Zona euro si UE nu vor supravietui daca problemele bugetare nu se rezolva


Ultimul update: Marti 08 Mai 2012 01:46
Data publicarii: Marti 16 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice
Uniunea Europeana

Presedintele UE, Herman Van Rompuy, a declarat ca zona euro si Uniunea Europeana nu vor supravietui daca problemele bugetare ale unor state membre nu sunt rezolvate.

Portugalia este cea mai recenta tara din Uniunea Europeana care a declarat ca se vede nevoita sa ceara ajutor financiar de la Bruxelles. Totul dupa ce Irlanda confirmase anterior ca a inceput deja discutiile in legatura cu datoriile pe care le are tara.

Si Grecia a anuntat ieri ca problemele economice pe care le are sunt chiar mai grave decat se crezuse initial.

Prin prisma acestor lucruri, cancelarul german Angela Merkel si-a facut publica ingrijorarea fata de caderea mondei europene: "Daca euro pica, toata Europa cade."

"Ne confruntam cu o criza de care depinde supravietuirea noastra. Trebuie sa colaboram pentru a permite zonei euro sa supravietuiasca. In cazul in care zona euro se prabuseste, nu va supravietui nici UE. Am incredere, insa, ca vom depasi aceste probleme", a afirmat Van Rompuy.

Ministrii de finante din zona euro s-au reunit marti la Bruxelles pentru a discuta situatia regiunii. Vor incepe discutiile despre formarea unui nou plan pentru stabilitatea economica europeana: astfel, se astepata ca in urmatoarea perioada Irlanda, Portugalia si poate chiar Spania sa fie imprumutate cu cateva miliarde de euro.

Sursa: Pro TV

Irlanda discuta cu oficiali UE despre conditiile din piata financiara
Germania preseaza Irlanda sa accepte un pachet de ajutor financiar
Portugalia evita o criza politica printr-un acord asupra bugetului pe 2011
VIDEO PROTVPLUS.RO