UE vrea sa lanseze, in 2014, imprumuturi specifice pentru infrastructura
Uniunea Europeana vrea sa lanseze, in 2014, imprumuturi specifice pentru marile proiecte de infrastructura si a inceput luni consultari in acest sens.
Comisia Europeana (CE) estimeaza ca pana in 2020 vor fi necesare investitii de 1.500-2.000 de miliarde de euro pentru retele de transport transeuropene, precum si pentru marea infrastructura din transporturi si telecomunicatii.
Fondurile necesare unor astfel de proiecte risca sa fie dificil de obtinut dupa criza financiara, care obliga guvernele sa faca economii, iar creditorii sunt mai precauti. Companiile care realizeaza mari proiecte de infrastructura "au mari dificultati de finantare a investitiilor pe termen lung, atat de la banci cat si de pe piata", a declarat Philippe Maystadt, presedintele Bancii Europene de Investitii (BEI), intr-o conferinta de presa.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Comisarul pentru Afaceri Economice, Ollie Rehn, a declarat la randul sau ca intr-o perioada de austeritate bugetara trebuie gasite solutii inteligente de finantare a proiectelor de mare interes public. Concret, imprumuturile pentru proiectele mari ar putea beneficia de sustinerea UE, sub forma de garantii sau prin credite acordate de BEI sau de la bugetul Uniunii.
Ideea imprumuturilor europene pentru proiecte mari a fost lansata in 1993 de fostul presedinte al CE, Jacques Delors.
Sursa: Pro TV
Etichete: ue, fonduri europene, imprumuturi, infrastructura,
Dată publicare:
01-03-2011 00:57