Taxa anti-cersetor, una dintre multele taxe si comisioane ale bancilor
Lista cu comisioanele practicate de o banca, in general, la toate produsele, ajunge sa aiba nu mai putin de 13 pagini, potrivit unei analize a ziarului Gandul, realizata pe baza informatiilor oficiale ale institutiilor bancare.
Printre comisioanele bancilor se numara: comision de administrare lunara cont curent activ (1,75 RON), comision de administrare lunara cont curent inactiv (10 RON, de peste cinci ori mai mare ca la cel activ), de inchidere a contului la initiativa bancii (10 RON), taxa de eliberare extrase de cont la ghiseele bancii pentru ultimele 30 zile (2 RON), scrie Gandul.
La Leumi Bank, documentul cu tarifele si comisioanele practicate are 27 de pagini. De exemplu, pentru depunere, comisionul este de zero pentru sume mai mici de 500.000 lei si de 0,25% pentru sume ce depasesc aceasta valoare.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Lucrul cu maruntis nu este nici el pe placul bancherilor, acesta fiind platit de clienti printr-o taxa anti-cersetor. Daca cineva doreste sa depuna lei sau valuta, in monede metalice, comisionul la Leumi Bank este de 10%. La BCR, aceasta operatiune este taxata cu 1,5% la lei, in timp ce efortul functionarilor de la ghiseu pentru numararea de monede metalice de valuta este "rasplatit" cu 20%.
Despre cum reusesc bancile sa isi umfle profiturile prin comisioane citeste in Gandul.