Senatul american a spus DA planului de salvare propus de Bush

Ultima actualizare: 30-04-2012 22:28

O infuzie fara precedent, de 700 de miliarde de dolari, in sectorul financiar. Votul arunca mingea in Camera Reprezentantilor, care a respins textul initial al legii, dar trebuie acum sa dezbata din nou actul normativ.


Chiar daca aprobarea planului de salvare a calmat bursa de la New York, analistii avertizeaza ca popularitatea liderilor americani este in cadere libera.

Potrivit postului de televiziune CNN, cu doar o luna inaintea alegerilor prezidentiale, criza de pe Wall Street, aparent calmata de votul din Senat, face pereche de minune cu vidul de putere resimtit la Washington. In ciuda iesirilor repetate la rampa ale presedintelui.

Increderea in Congres este de nota 4! 88% dintre americani considera ca votul privind rascumpararea datoriilor va face mai mult rau economiei.

Modul in care presedintele isi face treaba tot de nota 4. Doar 31% dintre respondenti cred ca George Bush se achita cum trebuie de indatoririle sale.

Increderea in economie primeste aceeasi nota 4. Jumatate dintre americani se declara pesimisti.

Cum sunt in plina cursa electorala si nu-si permit sa piarda nici macar un procent in sondaje, cei doi candidati prezidentiali, Barack Obama si John McCain, si-au intrerupt campaniile si au venit sa voteze la Senat in favoarea legii de rascumparare.

Misiunea le-a fost usurata si de modificarile aduse legii. Fundamentala este cea care prevede ca statul va garanta integral depozitele bancare de pana la 250.000 de dolari, un adevarat balon de oxigen pentru milioane de americani sufocati de ipoteci si credite imobiliare.


Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO