Criza economica. Englezii isi schimba dieta, francezii garderoba

Ultima actualizare: 28-10-2012 12:53

In Anglia, magazinele si chiar unele dintre restaurante si-au modificat ofertele. Au reaparut produsele ieftine din carne, inclusiv preparatele din maruntaie sau intestine, ceva de neinchipuit pana nu de mult.


La Paris, pana si clientele magazinelor scumpe au lasat-o mai usor cu risipa de bani si nu mai dau navala ca inainte la rafturile cu haine de firma.

Pentru prima data in mai bine de un secol, la Londra a fost reeditata o carte de bucate care, pe vremea strabunicilor, era destinata celor mai saraci. 

Atika Shubert, corespondent CNN, a declarat: "Cum preturile la alimente cresc si criza creditelor se adanceste, multi cumparatori incearca sa mai taie din cheltuieli. Asa ca supermarketurile reactioneaza si ele." Adica au oferte, la preturi imbatabile, pentru organe de animale sau capete si aripi de pasare, adica celebrele noastre "tacamuri" din epoca comunista.

Chiar si in meniurile restaurantelor isi fac loc preparate de genul intestine la tigaie, maduva prajita sau inima de bou la gratar.

Incerc sa fiu calma si sa nu cheltuiesc asa de mult.
Criza loveste din toate partile. Saptamana Modei de la Paris si-a pierdut anul acesta o mare parte din stralucire. Asta, si pentru ca frantuzoaicele, mereu in pas cu moda, sunt nevoite sa faca si economii.

Efectul se resimte puternic in categoria produselor de lux, un segment de piata care a inregistrat cresteri spectaculoase in ultimii ani. Nu-i de mirare ca prin magazinele selecte din centrul Parisului cam bate vantul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO