Salariul mediu a scazut cu 4,8% fata de aprilie, la 1.436 lei

Ultima actualizare: 11-07-2012 03:32
salariu

Castigul salarial mediu nominal brut a fost de 1.973 lei, cu 4,9% mai mic fata de luna precedenta. Cele mai mari valori ale salariului mediu nominal net s-au inregistrat in domeniul financiar (3.620 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurant.

In aprilie fata de martie, castigul salarial net a scazut in majoritatea activitatilor economice, cele mai semnificative scaderi fiind inregistrate in domeniul fabricarii produselor din tutun (-30,9%). Scaderi intre 15% si 17% au avut loc in domeniul intermedierii financiare si extractia carbunelui superior si inferior.

Salariile din domeniul extractiei petrolului brut si a gazelor naturale, fabricarea altor produse din minerale nemetalice si invatamant au fost mai mici cu volari cuprinse intre 10% si 14%. Cresteri ale castigului salarial mediu net in aprilie fata de luna anterioara s-au inregistrat doar in cateva activitati economice si au fost determinate de acordarea de premii ocazionale (inclusiv prime de Paste), de realizarea de productii ori incasari mai mari.

Astfel, castigul salarial net a inregistrat cea mai importanta crestere in tranzactiile imobiliare, cu 8,1%, in timp ce un avans de 6,8% a avut loc in activitati auxiliare intermedierilor financiare, activitati de asigurare si fonduri de pensii.

Avansuri intre 4% si 5% au fost inregistrate in telecomunicatii, activitati de productie cinematografica, video si de programe de televiziune, inclusiv inregistrǎri audio si activitati de editare muzicala, activitati de difuzare si transmitere de programe, transporturi pe apa, transporturi terestre si transporturi prin conducte.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO