Pierderi de zeci de milioane de euro pentru unii dezvoltatori imobiliari


Ultimul update: Sambata 04 August 2012 22:26
Data publicarii: Miercuri 04 Noiembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

Unii dezvoltatori imobiliari care se pregateau sa dea lovitura fie au ajuns in insolventa, fie s-au trezit cu apartamentele nevandute, desi erau contractate.

La acest nivel, vorbim despre pierderi de ordinul zecilor de milioane de euro pentru fiecare proiect.

Omul de afaceri George Padure, de exemplu, fost primar al sectorului 1, a solicitat intrarea in insolventa a unei firme cu datorii de 18 milioane de euro. Intentiona sa dezvolte un proiect cu aproximativ 1.500 de locuinte in Colentina, care a fost oprit inca de acum un an: "Achizitia terenului din Colentina a fost finantata atat din fonduri proprii, cat si de la banca. Avem si datorii in cadrul grupului nostru, a caror plata vrem sa o amanam, de aceea am cerut reorganizarea", a declarat George Padure.

Intr-o situatie dificila se afla si complexul Orhideea Gardens din centrul Capitalei. Din cele peste 400 de apartamente deja finalizate, scoase la vanzare cu 2.000 de euro pe metrul patrat, numai jumatate sunt achitate, desi investitorul se stia cu sacii in caruta.

Desi, spun ei, au redus preturile si cu 30% si au finisaje de buna calitate, investitorii recunosc ca vanzarea merge foarte greu.

Toate cladirile de acest gen au aceeasi problema: suprafata foarte mare. Spre exemplu, pretul un apartament de doua camere care are 124 de metri patrati este de 160.000 de euro. O familie de romani cu venituri medii aproape sigur nu isi poate permite un credit ca sa il cumpere.

Romania, te iubesc: Cum sta Romania pe piata imobiliara fata de alte tari
Pentru profit, unii dezvoltatori imobiliari se joaca cu viata clientului!
VIDEO PROTVPLUS.RO