Paradoxul crizei: investitiile straine, in crestere cu 50%

13-03-2009 00:00


Investitorii straini sunt tot mai interesati de Romania cu tot cu criza financiara. O arata si cifrele Bancii Nationale: in prima luna a anului investitiile straine au crescut cu 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cresterea este confirmata si de retailerii de pe piata noastra care in ianuarie au inregistrat cresteri on comparatie cu cei de pe alte piete. In aceste conditii, nu e de mirare ca exista domenii care tot cauta angajati.

In ianuarie 2009, peste 900 de milioane de euro au intrat pe piata romaneasca de la investitorii strani, cu 300 mai mult fata de anul trecut. La capitol retail Romania se lauda cu cea mai puternica crestere din uniune: un avans de 13% in prima luna a anului.

Un alt domeniu pentru care anul 2009 inseamna crestere este cel al restaurantelor fast food. Un singur lant, are in plan deschiderea de 6 puncte noi, iar asta inseamna forta de munca necesara.

Pe intreaga piata a restaurantelor fast food este nevoie cam de 1000 de noi angajati. Unii dintre ei au inceput deja treaba. Iata-l pe acest tanar de 18 ani.

Se cauta oameni noi si in domeniul IT-ului. Ingineri in telecomunicatii sau soft. Iar partea buna este ca posturile libere sunt dintre cele mai diferite.

Studiile arata ca 15% dintre companiile din Romania vor face noi angajari in trimestrul al doilea din 2009.

VIDEO PROTVPLUS.RO