Mii de locuinte pe alese! Romanii nu se bulucesc sa le cumpere

Ultima actualizare: 01-04-2012 13:12

Daca ieri am aflat ca parloagele pentru care speculantii cereau anul trecut mii si mii de euro pe metrul patrat nu mai au cautare, astazi descoperim ca sunt case libere pe toate drumurile.


A inceput receptia mai multor apartamente, doar ca romanii care le-au antamat nu mai vor sa se mute din cauza preturilor nerusinate. Mai dureros e ca nici prin programul "Prima Casa" constructorii nu vor da mai mult de 20% din locuintele gata finalizate.

In Bucuresti sunt acum in jur de 1.000 de apartamente goale, in care clientii se pot instala oricand. Toate sunt pazite, iar dezvoltatorul suporta cheltuielile de administrare.

Intr-un cartier cochet de langa Padurea Baneasa, fiecare locuinta libera costa zilnic bani grei. Potentialii clienti sunt ademeniti sa se mute cu promisiunea ca daca mai scad preturile peste cel pe care il achita ei, constructorul returneaza diferenta.

In Cluj si pe colinele din jur sunt alte 1.500 de locuinte noi. Aici nu se mai vand nici apartamente evaluate la 40.000 de euro.

Constructorii sustin ca in 2007 cand s-au apucat de treaba nu s-au uitat la bani, convinsi ca vor da casele pe bani buni. Este vorba "de un cost de constructie care avea o valoare mult mai mare decat in prezent, pentru ca ele au fost construite acum un an sau doi ani. Acesta e motivul pentru care un dezvoltator nu are cum sa scada pretul foarte mult", explica Atena Tiplic, specialist imobiliare.

Una peste alta, in toata tara sunt in jur de 3.000 de locuinte pe alese. Nici macar pentru inchiriere nu sunt cautate, din acelasi motiv: lumea nu are bani pentru pretentii exagerate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO