In ce investesc strainii la noi in tara si cum li se par angajatii romani
Romania devine tot mai atractiva pentru cei care vor sa investeasca. Fata de 2009, de doua ori mai multi patroni de alte nationalitati si-au deschis firme anul acesta la noi in tara.
Fie ca vand bijuterii, mancare, blocuri sau imbracaminte, strainii gasesc aici forta de munca ieftina, dar si clienti, care nu scot banii usor din buzunar.
Sfaturile vin de la patronul unei firme de amenajari exterioare. Sudanezul a venit in Romania la studii, dupa care si-a deschis afacerea din pasiune, sentiment pe care nu il regaseste insa si la muncitorii romani. O zi in care nu sta cu gura pe ei este o zi pierduta. Asa ca se gandeste sa isi aduca si lucratori straini.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Romani lucreaza si pentru Andy Zhuang. Patronul aduce in fiecare luna din China 30 de mii de perechi de pantofi pentru cele 60 de magazine pe care le are in toata tara.
Asiaticul stie ca romanul de rand a inceput sa se uita la pret si reuseste sa-l pastreze mic pentru ca fabrica din China de unde se aprovizioneaza, este tot a lui.
Sa nu credeti insa ca tuturor le merge atat de bine. Cei mai multi straini care vin la noi se angajeaza pe meserii ca zidari, pietrari sau bucatari calificati.
Cele 1.200 de autorizatii de munca date anul acesta au fost pentru cetateni veniti din Turcia, China, Moldova, Serbia si Sri Lanka.
La Oficiul Roman pentru Imigrari sunt inregistrati in prezent 90.000 de straini.