Impozitul minim pentru micii intreprinzatori ramane in vigoare!
A murit si ultima speranta a micilor intreprinzatori de la noi. Impozitul minim, introdus in 2009, ramane in vigoare, desi guvernantii au promis solemn ca-l vor elimina pana la vara.
Oamenii mai au de asteptat inca un an, dupa care isi vor bate capul cu impozitul forfetar.
Introducerea impozitului minim a dus numai anul trecut la suspendarea activitatii a peste 130.000 de mici intreprinderi, de 11 ori mai multe ca in 2008. Credeti insa ca o sa fie mai bine? Nu, spun specialistii.
Alegeri 2024
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
"Mentinerea impozitului minim este o greseala intr-un an de criza in care si mai multe firme mici au probleme. Ati vazut ce s-a intamplat anul trecut, si anul acesta vom vedea si mai multe inchideri si suspendari de firme", este de parere Cezar Coraci, presedinte UGIR 1903.
Statul a incasat in 2009 mai putin de 170 de milioane de euro din impozitul minim, dar nu vrea sa renunte la acest bir pus in carca firmelor, indiferent daca au sau nu profit.
"Impozitul minim aduce deocamdata venituri prea sigure ca sa fie inlocuit cu ceva care nu se stie cati bani aduce la buget", spune Sorin Paslaru, redactor sef Ziarul Financiar.
Pe de alta parte, impozitul forfetar, care ar trebui sa se aplice doar in domeniile cu risc marit de evaziune fiscala, ramane deocamdata la faza de proiect.