Gazprom impinge Bulgaria in South Stream prin Romania

Ultima actualizare: 17-06-2012 23:12
gazoductul South Stream

Memorandumul de intelegere intre Gazprom si Romania privind posibila cooperare in proiectul South Stream a slabit considerabil pozitia Bulgariei in negocierile referitoare la participarea statului bulgar la constructia gazoductului.

Gazprom a anuntat miercuri ca Romania ar putea semna in primul trimestru al anului urmator un acord interguvernamental cu Rusia privind cooperarea in proiectul South Stream, daca rezultatele studiului de fezabilitate vor fi pozitive.

Publicatia rusa Lenta a notat ca acesta a fost motivul pentru care Bulgaria a adoptat o pozitie mult mai activa si a incheiat vineri acorduri importante cu partea rusa, in timpul vizitei sefului Gazprom, Alexei Miller. Ruta prin Romania a South Stream reprezinta o alternativa la traseul propus initial prin Bulgaria, iar vizita lui Miller la Bucuresti a imbunatatit considerabil pozitia Gazprom in fata autoritatilor de la Sofia, care au evitat intr-o anumita masura un angajament ferm pentru proiect.

Articolul, intitulat sugestiv "Bulgaria impinsa in South Stream prin Romania", citeaza experti care considera ca Rusia s-a folosit de Romania pentru a exercita presiuni asupra Bulgariei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!