Romania, acord in 2011 cu Rusia pentru proiectul South Stream

14-10-2010 00:00

Conducta gaze

Romania ar putea semna in primul trimestru al anului urmator un acord interguvernamental cu Rusia privind cooperarea in proiectul South Stream, daca rezultatele studiului de fezabilitate vor fi pozitive.

Acordul va fi utilizat pe post de cadru juridic politic si international pentru implementarea proiectului in Romania, se arata intr-un comunicat al grupului.

In cazul semnarii acordului interguvernamental, partile romana si rusa vor intreprinde cat mai repede posibil demersurile necesare pentru finalizarea aranjamentelor relevante la nivel de companie. O delegatie condusa de presedintele Gazprom, Alexei Miller, s-a intalnit, miercuri, la Bucuresti, cu premierul Emil Boc si membri ai guvernului.

Discutiile au vizat cooperarea romano-rusa in sectorul energetic, se arata in comunicat. In timpul unei intrevederi cu ministrul Economiei, Ion Ariton, Miller si directorul general al Transgaz, Florin Cosma, au semnat un memorandum de intentie pentru pregatirea unui studiu de fezabilitate privind trecerea South Stream prin Romania. Partile au convenit sa fie infiintat un grup mixt de experti in acest scop.

Sursa: Pro TV

Tags: south stream,


VIDEO PROTVPLUS.RO