Fuga dupa profit naste noi comisioane la banci
In goana dupa castiguri, intr-un moment in care nu au prea multi clienti, bancherii inventeaza tot felul de comisioane sau le maresc pe cele vechi.
La randul sau, si Romulus Dascalu, prim-vicepresedinte UGIR 1903, spune ca "anumite comisioane sunt in acest moment, in aceasta perioada de criza in care se afla Romania, nejustificat de mari".
Alegeri 2024
09:31
Câte mandate are voie să aibă un președinte în România. De ce vom avea cu siguranță un nou președinte de anul acesta
08:01
Ciucă îl contrazice pe Ciolacu: România nu poate intra în Schengen de la 1 ianuarie. Nu se poate tehnic
22:26
Ilie Bolojan admite că a discutat cu Elena Lasconi şi cu Mircea Geoană, dar spune că nu le-a cerut celor doi să se retragă
19:17
Ce se întâmplă dacă o persoană încearcă să voteze de două ori și este identificată de sistemul de alertă
Aparent, aceste comisioane nu sunt foarte mari, dar se aduna. De exemplu, in cazul depunerii de numerar in cont, comisionul este de un leu-doi sau de 2-3 euro in cazul depunerilor in valuta.
Insa bancile au introdus comsion si pentru banii care intra prin transfer bancar. De exemplu la plata salariilor. Una dintre banci percepe 7 lei pentru fiecare incasare de peste 500 de lei. Asta insemna ca unui salariat care primeste 1400 de lei pe luna in doua transe, avans si lichidare, i se opresc 14 lei pentru ca i-a sosit leafa. Daca punem si comisioanele de retragere de numerar, de administrare si taxa pentru extrasul de cont, clientul lasa la banca comisioane de peste 20 de lei in fiecare luna.
Asa se explica faptul ca, pentru multe banci, comisioanele reprezinta pana la 45% din veniturile totale.