Franks, FMI: Absorbtia fondurilor europene arata foarte rau


Ultimul update: Miercuri 10 Octombrie 2012 04:48
Data publicarii: Marti 27 Iulie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice
Jeffrey Franks, FMI

Delegatia FMI, aflata la Bucuresti zilele acestea, continua sa critice autoritatile romane pentru nerealizarea unor angajamente asumate. Seful misiunii, Jeffrey Franks, declara ca absorbtia banilor europeni arata foarte rau, fapt care il ingrijoreaza.

 

"Suntem foarte ingrijorati de absorbtia fondurilor europene. Vrem sa depunem tot efortul pentru a imbunatati atragerea acestor finantari si vrem sa lucram impreuna cu Guvernul pentru gasirea unor strategii (...) Principala provocare este ca banii sa fie folositi inainte ca ei sa dispara, inainte sa inceteze sa mai fie disponibili pentru Romania", a spus Franks, dupa o intalnire cu reprezentantii patronatelor.

El a aratat fondurile europene sunt esentiale pentru investitiile din economie, mentionand ca absenta acestor sume nu va modifica tintele fiscale.

In ceea ce priveste incheierea unui nou acord de imprumut intre Romania si FMI, Franks a reiterat ca deocamdata nu au inceput discutiile cu Guvernul.

La inceputul lunii iulie, presedintele Traian Basescu a declarat ca Ministerul Transporturilor nu a atras nicio finantare europeana din cauza incompetentei angajatilor "arhiselectionati" si ca el, daca ar fi fost in locul ministrului Radu Berceanu, i-ar fi dat afara pe toti care gestioneaza proiectele.

Sursa: Pro TV

Inca un imprumut de la FMI in 2011? Emil Boc nu infirma zvonul
Franks, FMI: Romania a facut progrese, mai putin la pensii si salarizare
Croitoru: Romania ar fi intrat in faliment fara creditul de la FMI
VIDEO PROTVPLUS.RO