Dezbaterea bugetului pe 2010 in plenul Parlamentului, peste 2 saptamani

29-12-2009 00:00


Parlament

Dupa vacanta de Craciun si Anul Nou Parlamentul Romaniei va incepe procedurile legale premergatoare dezbaterii in plen a bugetului de stat pe 2010, prima reunire a tuturor parlamentarilor urmand sa aiba loc pe 11 ianuarie.

Dupa sedinta de marti a Birourilor Permanente comune ale Parlamentului, Ludovic Orban, vicepresedintele Camerei Deputatilor, a prezentat calendarul lucrarilor din noua sesiune parlamentara. Astfel, in perioada 4 - 7 ianuarie parlamentarii vor putea depune amendamente, intre 7 si 10 ianuarie comisiile de buget-finante ale Camerei Deputatilor si Senatului vor dezbate si vor elabora raportul la proiectul bugetului de stat pe anul 2010 si a celui al asigurarilor sociale.

Pe 11 ianuarie, la ora 12.00, va avea loc o sedinta a Birourilor Permanente comune, iar la ora 16.00 Parlamentul se va reuni in plen pentru a dezbate proiectul bugetului de stat pe anul 2010. Ludovic Orban a precizat ca desi au fost chemati din vacanta de iarna, parlamentarii vor munci cat va fi nevoie pentru legiferarea bugetului: "Aceasta sesiune extraordinara a Parlamentului va dura pana se adopta bugetul".

Surse oficiale au precizat ca proiectul bugetului de stat a fost depus in Parlament inca de joia trecuta, la o zi dupa ce a fost adoptat de Guvern, cu solicitarea ca documentul sa fie dezbatut in regim de urgenta.

Prim-ministrul Emil Boc a declarat la finalul sedintei de Guvern in care a fost adoptat proiectul de buget, ca ia in calcul o crestere economica de 1,3% si o rata a inflatiei de 3,7% si ca va fi mentinuta scutirea de impozit pe profitul reinvestit. De asemenea s-a stabilit ca nivelul pensiei sociale minime de 350 lei, sa fie majorat cu rata inflatiei.

 

 

Sursa: Gandul

VIDEO PROTVPLUS.RO