Companiile vor incepe sa faca angajari in aceasta vara

Ultima actualizare: 02-10-2012 04:07
interviu angajare

Angajatorii din Romania vorbesc despre o crestere moderata a angajarilor, in perioada iulie-septembrie, dupa cinci trimestre consecutive de estimari negative, potrivit unui studiu realizat de compania de resurse umane Manpower.

Astfel, este pentru prima data dupa un an si trei luni, cand previziunea neta de angajare, un indicator urmarit de studiul respectiv, a revenit la o valoare pozitiva, plasandu-se la 2%.

Mai exact, indicatorul reprezinta diferenta intre cei care spun ca vor recruta noi oameni si patronii care opteaza sa nu faca acest pas inca.

Datele Manpower arata ca 21% dintre manageri se asteapta sa creasca volumul angajarilor, 19% anticipeaza o scadere a activitatii de angajare, iar aproape 60% dintre ei previzioneaza o mentinere a numarului de salariati.

Pentru Romania, studiul a fost realizat prin intervievarea a 751 de manageri de resurse umane.

"Va trebui sa mai treaca o perioada de timp inainte ca piata fortei de munca sa revina la o situatie comparabila celei dinainte de recesiune. In continuare insa angajatorii trebuie sa sprijine si sa atraga angajati valorosi, iar angajatii trebuie sa-si dezvolte competentele cheie pe postul pe care il ocupa pentru a corespunde nevoilor pe care companiile le au si pentru a profita de oportunitatile care vor aparea atunci cand economia se va redresa", a declarat intr-un comunicat Camelia Stanculescu, general manager Manpower Romania.

La nivel de sectoare de activitate, angajatorii din patru dintre cele zece domenii analizate anticipeaza cresteri. Cei mai optimisti sunt angajatorii din agricultura, vanatoare, silvicultura si pescuit. la polul opus, in sectorul energie electrica, gaze si apa, managerii spun clar ca nu vor angaja, ba chiar vor face disponibilizari anul acesta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO