Basescu: OUG 50 nu este o preconditie de acordare a transei FMI

26-11-2010 00:00

Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca OUG 50 nu este o preconditie de acordare a urmatoarei transe de la FMI, dar ca trebuie gasita o solutie echilibrata.

"Daca in cursul lunii decembrie vom reusi sa finalizam setul de legi, adica Legea pensiilor, salarizarii, bugetul de stat-sunt preconditii, in ianuarie vom primi transa de la FMI care merge pentru consolidarea rezervei BNR, dar si cele 1,2 miliarde de euro de la UE care merg pentru acoperirea deficitului. Marea problema dezbatuta legata de OUG 50 nu este insa o preconditie de acordare a transei", a declarat Traian Basescu.

El a adaugat ca este "clar" ca trebuie gasita o solutie echilibrata. "Este clar ca ne-am angajat la o solutie echilibrata in continutul ei, in care nici bancile sa nu plateasca ceea ce eventual unii nu ar vrea sa platesca, dar nici cei creditati, beneficiarii de credite, sa nu fie tapi ispasitori pentru pierderile inregistrate de banci, deci va trebui sa gasim o solutie a echilibrului si cred ca se va gasi", a mai spus seful statului.

Basescu catre politicieni:Fiti responsabili,la anul ar putea fi prea tarziu

Basescu: Romanii sunt mintiti zilnic de fete rujate cu ochii cat cepele

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO