Basescu catre politicieni:Fiti responsabili,la anul ar putea fi prea tarziu

Ultima actualizare: 30-10-2012 08:02

Presedintele Traian Basescu a facut astazi, la sediul BNR, "un ultim apel" catre politicienii din Romania. El spune ca depinde de clasa politica romaneasca pentru ca economia sa-si revina pe ultima suta de metri.

"De aici, de la BNR, lansez un mesaj pentru politicieni, un ultim apel, pentru ca la anul s-ar putea sa fie prea tarziu: fiti responsabili! Nu mai putem cheltui cat cheltuiam pe vremea bulei imobiliare, avem un singur drum: dezvoltare prin investiti! Este singurul drum corect, care da speranta natiunii", a spus Traian Basescu.

Presedintele a mai mentionat ca "multi se plang" de faptul ca reformarea statului romanesc este o treaba complicata.

"Da, e complicata, pentru ca ne-am obisnuit cu totii sa mintim, ba ca ieri au votat prin Senat reducerea cotei unice de la 16 la 10, cand n-ai bani de pensii. Ba ca nu stiu ce scutiri vor pentru nu stiu ce fabricute de bere. Atat ne duce capul! Interesul personal este deasupra interesului general in clasa noastra politica" a declarat, cu o mina grava, Traian Basescu.

Seful statului a tinut sa sublinieze ca foarte important este ca politicienii sa aplice "tratamentul corect" si sa reformeze statul, care a devenit "mult prea obez".

"Un semnal al trezirii noastre va fi si iesirea pe Bursa de Valori cu actiuni ale unor importante companii din economia romaneasca. Va asigur ca sunt un sustinator fara rezerve a capitalizarii firmelor prin BVB. Vor fi scoase la vanzare 10-15 % din companii precum Transelectrica, Romgaz si altele", a promis Basescu.

In concluzie, a mai spus seful statului, problema economiei romanesti este "nemodernizarea" statului romanesc.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO