Croitoru: Cresterea economica va fi anul viitor in jurul a 0%

Dată publicare: 26-11-2010 00:00
Dată actualizare: 04-05-2012 00:41


Lucian Croitoru

Cresterea economica a Romaniei va fi anul viitor in jurul a 0%, desi prognozele arata un nivel de 1,6-2%, a declarat joi Lucian Croitoru, mentionand ca exista unele riscuri pe termen mediu care ar putea altera avansul PIB, inclusiv cel politic.

"Provocarea Romaniei este acum ca trebuie sa asigure sustenabilitatea fiscala, fara a altera cresterea economica. Este pregatita Romania sa faca fata acestei provocari? Eu cred ca este echipata bine. Riscurile pe termen scurt sunt in majoritate bine stapanite, pentru ca avem o relatie cu FMI si cu UE si acest lucru este asigurator pe termen scurt si de asemenea avem o datorie publica de 36% din PIB, ceea ce este din nou reasigurator. Aceste doua lucruri insa ar putea sa fie bune pe termen scurt, pentru ca pe termen mediu exista riscuri substantiale. Doua dintre ele sunt de natura pur economica si unul de natura politica", a spus Croitoru, la Gala "Cele mai dinamice companii", organizata de Ziarul Financiar si compania de private equity Enterprise Investors.

In opinia sa, exista riscul ca Romania sa derapeze fiscal in urmatoarea perioada pentru ca are doua mari probleme, una fiind legata de ajutoarele sociale, mari in raport cu posibilitatile economiei.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO