Angajatii ArcelorMittal Galati protesteaza impotriva inchiderii uzinei

Dată publicare: 16-04-2009 00:00
Dată actualizare: 08-05-2012 09:08


Miting in Saptamana Patimilor, la combinatul ArcelorMittal de la Galati. Aproape 2.000 de muncitori au blocat intrarea principala a platformei siderurgice pentru a protesta impotriva deciziei companiei de a inchide Uzina Cocso-Chimica.

Oamenii spun ca acesta este primul pas spre lichidarea combinatului si, odata cu el, a industriei siderurgice din Romania. Sindicalistii au cerut interventia Guvernului si alungarea patronului indian.

Muncitorii de la Uzina Cocso-Chimica s-au enervat cand au vazut ca unii dintre colegi lor vor sa plece acasa cu autoturismele si nu raman sa participe la protest. S-au pus in fata masinilor si i-au obligat sa li se alature. Alaturi de muncitorii de la Galati au venit si colegii lor de la combinatele din Roman si Hunedoara.

Conducerea ArcelorMittal Galati a reactionat la mitingul de miercuri printr-un scurt comunicat, prin care a incercat sa dea asigurari ca nu va inchide tot combinatul - asa cum se tem muncitorii - si, cand conditiile pietei otelului se vor imbunatati, va continua investitiile.


VIDEO PROTVPLUS.RO