2 clienti si-au reclamat banca la OPC. Li s-a redus substantial dobanda

29-11-2010 00:00

banci

Unuia dintre clienti i-a scazut dobanda de la 10 la 2% ! Asta dupa ce saptamana trecuta unui al 3-lea client, de la o alta institutie financiara, instanta i-a suspendat plata comisionului de risc.

Cristina a luat in 2008 un credit de nevoie personale cu ipoteca in valoare de 46.000 de euro. In aceasta vara, banca i-a marit marja la 9% si dobanda la 10,4 %. Femeia a facut reclamatie la ANPC iar dobanda ei a coborat brusc la 2,6%.

Ancuta a luat in urma cu 5 ani un credit de la aceeasi banca. Nemultumita de felul in care i-a fost modificat contractul a depus si ea o contestatie. Acum a fost informata ca i s-a redus dobanda de la 11,8 la 4,1% si ca rata i-a scazut de la 141 la 102 euro. Conteaza daca ne gandim ca mai are 10 ani de plata.

In ambele cazuri banca isi rezerva dreptul de a contesta in instanta deciziile ANPC. Iar daca va castiga va reveni la dobanzile vechi si le poate cere clientilor diferenta de bani.

In plus, reprezentantii bancii considera ca: "actiunile care contesta obligatiile financiare si legale asumate conform contractului de credit sunt nefondate legal. Si ca pretentiile clientilor nu pot fi acceptate deoarece ar conduce la perceperea unor dobanzi sub nivelul costurilor de finantare ale bancii. "

Pe 3 noiembrie in schimb clientul unei alte institutii a obtinut in instanta suspendarea platii comisionului de risc pentru doua dintre creditele sale. Astazi a fost anuntat ca banca accepta decizia.
 

Sursa: Pro TV

Tags: credite, banci,


VIDEO PROTVPLUS.RO