Premierul spaniol promite reforme economice profunde

29-11-2010 00:00

ziua nationala Spania

Premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero s-a angajat sa aplice reforme economice profunde, cat mai curand posibil, in incercarea de a convinge investitorii in obligatiuni sa continue finantarea tarii.

Reformele vor avea loc in domeniul legislatiei muncii, sistemul de pensii si al energiei, dar si pentru cresterea concurentei in randul furnizorilor de bunuri si servicii. "Guvernul s-a angajat sa continue reformele. Schimbarile vor face economice mai productiva si mai competitiva", a spus Zapatero, dupa o intalnire cu oameni de afaceri spanioli, intre care si presedintele Banco Santander, Emilio Botin.

Randamentul obligatiunilor spaniole a crescut in aceasta saptamana, dupa ce guvernul irlandez a cerut ajutor financiar din partea Uniunii Europene si FMI. Zapatero a declarat, vineri, ca sub nicio forma Spania nu va solicita sprijin finaniar international, asa cum s-a intamplat in cazul Greciei si Irlandei.

Autoritatile spaniole spera ca prin masuri de asuteritate, reducerea deficitului bugetar si restructurarea bancilor cu probleme sa depaseasca criza.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO