Motivul pentru care primăvara este anotimpul în care răcim ușor. De vină nu sunt schimbările bruște de temperatură
Când suntem răciți medicii spun să lăsăm organismul să lupte cu virusurile și să nu fie preocupat în special de digestie.
Acesta este motivul pentru care mesele ar trebui să conțină supe. Explicații la Doctor de bine.
Primăvara este anotimpul în care răcim ușor. Și asta nu se datorează schimbărilor bruște de temperatură, ci microbilor.
Răceala și gripa sunt infecții respiratorii contagioase provocate de virusuri. Există peste 200 tipuri de rinovirusuri, iar imunitatea pe care o dobândim împotriva unuia dintre ele nu ne protejează de celelalte, deci putem răci de nenumărate ori.
Febra este o metodă prin care organismul se vindecă singur
Febra nu este o boală, ci un simptom. Este manifestarea unei infecții din organism și reprezintă modul în care corpul răspunde la o agresiune.
Temperatura peste 39 grade blochează multiplicarea microbilor, deci febra este o metodă prin care organismul se vindecă singur.
Febra neînsoțită de alte simptome nu necesită tratament medicamentos.
Ce facem când suntem răciți
Ne odihnim, consumăm multe lichide și mâncăm supă de pui. S-a dovedit științific că această metodă tradițională de tratament este eficientă împotriva răcelii.
Consumul unui bol cu supă poate micșora inflamația pulmonară prin scăderea activității globulelor albe ce au declanșat procesul inflamator.
În plus, supa hidratează și încălzește corpul din interior. Puneți lângă ea și un ardei iute. Conține capsaicină, o substanță care reduce secreția de lichide din nas, fluidifică mucusul din bronhii și decongestionează respirația.
Ați răcit? Trece cu supă! Un remediu din străbuni care rămâne la fel de eficient și astăzi.
Sursa: Pro TV
Etichete: febra, temperaturi scazute, raceala, primavara,
Dată publicare:
27-03-2023 09:28