80% dintre persoane suferă de deviație de sept. Cât de gravă este această afecțiune comună
80% dintre oameni au așa-numita deviație de sept. La 20 de ani nu contează, însă contează la 50 de ani.
Asta deoarece interiorul nasului se modifică în timp, din cauza alergiilor sau a poluării. Nu mai intră suficient oxigen în plămâni. Cum se tratează deviația de sept aflați în emisiunea „Doctor de bine”.
Aerul, odată intrat prin nas, este încălzit, igienizat și umidificat. Ajunge în plămâni la 36 de grade celsius. Sunt responsabile de proces așa-numitele „cornete nazale”, situate pe laturile exterioare ale nasului.
Poluarea prea mare, fumul de țigară, alergenii, toate vor crește în volum cornetele nazale. Apare o afecțiune comună numită rinită cronică hipertrofică.
„Mulți oameni zic că afară este mai mult praf decât în casă, dar nu, e același aer și în casă. Ai închis geamurile și cantitatea de praf a crescut și atunci inflamația cornetului mai mare. Trebuie să stăm în spații deschise, să nu fie aer condiționat, pentru că el este un factor foarte agresiv asupra mucoasei nazale și aceste cornete nazale vor crește și mai mult în volum.
Noaptea șe agravează și mai tare pentru că stăm jos. La orizontală stagnează sângele undeva jos și stagnează și aceste cornete nazale, iar în acel moment ele se umflă și mai tare”, spune dr. Ana Maria Apostol, medic primar ORL.
Mai multe informații despre deviația de sept găsiți în emisiunea „Doctor de bine”.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: doctor de bine, respiratie, deviatie de sept,
Dată publicare:
30-08-2022 09:32