Trucuri pentru persoanele care vor sa se ingrase. Cum este silueta afectata de personalitate
Nu va apucati sa mancati dulciuri, daca vreti sa castigati cateva kilograme. Aceastea pot duce la scaderea apetitului.
Nu trebuie sa abuzati nici de grasimi. In cazul unei persoane cu predispozitie genetica catre o silueta subtire, alimentele grase nu conduc la ingrasare! Va aratam calea corecta chiar acum!
250 de grame anual castiga in greutate fiecare adult normo-ponderal, odata ce trece de varsta de 20 de ani. Surplusul inseamna doar tinut gras. Povestea se schimba cu persoanele subponderale constitutional, care au indexul de masa corporala sub 18.5. In acest caz, medicii recomanda analize de rutina si teste hormonale. Acestea exclud afectiunile.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Sunt sanatos si, totusi, de ce nu ma ingras, daca imi doresc acest lucru? Se numeste metabolism bazal si este scris in gene. Inseamna cat consumati in timp de repaus ca sa va bata inima. Daca sunteti slabi constitutional acest consum este urias.
Pe langa gene, statistic se constata ca si personalitatea este impotriva greutatii corporale.
”Pe cei slabi ii sfatuiesc sa tina un jurnal in care sa noteze nu numai ca mananca, ci si cantitatea, si vor constata ca, la sfarsitul unei zile nu se aduna decat cateva bucatele de mancare, din care nu ne putem ingrasa. Persoanele slabe fac parte din acest tip de personalitate tip A, care sunt extrem de stresate, de agitate, care uita sa manance, care tot ce inseamna griji de fiecare zi le inhiba apetitul”, a explicat nutritionistul Mihaela Bilic.
Jurnalul alimentar este esential, ca sa constientizati cat si ce mancati zilnic. Dupa aceasta etapa, cereti sfat medical. Nu incepeti pur si simplu sa mancati necontrolat. Paradoxal, se petrece contrariul a ceea ce va doriti.
”Mecanismele reglatoare determina corpul sa consume mai multa energie si apare senzatia de satietate, lipsa foamei, a apetitului”, spune medicul primar chirurc Gabriel Mitulescu.
Asadar, va incadrati in categoria persoanelor pentru care e cel mai greu de conceput o dieta cu rezultate. Datele stiintifice arata ca masa grasa e greu sa depuneti, dar puteti lucra masa musculara. Faceti sport o data la doua zile. Nu efort aerobic, ci exercitii lente, cu greutati care maresc masa musculara. In privinta alimentatiei, „trebuie sa fie o alimentatie care sa sustina dezvoltarea masei musculare, bogata in proteine, bogata in glucide, asa cum fac sportivii de performanta”, potrivit nutritionistului Mihaela Bilic.
Asadar, mizati pe proteine din carne, oua, lactate in combinatie cu legume neprajite. In dieta isi gasesc locul fructele, pana la 1 kilogram pe zi, dar si cerealele integrale. Mesele se iau la fiecare doua ore. Nu se stie cu exactitate motivul, dar dulciurile consumate de o persoana subtire constitutional duc la pierderea kilogramelor in plus. Si reprezinta o cale sigura de a va consuma pancreasul.
In al doilea rand, evitati grasimile trans, care apar in urma prajirii. Acestea perturba functionarea sistemului hormonal. O alta recomandare este sa va feriti de vitaminele si mineralele de sinteza, daca nu aveti o carenta dovedita de analizele de sange.
”Nu stie sa faca provizii, este un metabolism extrem de risipitor, pe care nu trebuie sa ne dorim sa il schimbam”, a explicat Mihaela Bilic.
Metabolismul se pune la punct prin mese regulate, cu hrana de calitate si control zilnic al caloriilor.