Trei greseli esentiale pe care le facem cand vine vorba de dantura. Cat e obligatoriu spalatul pe dinti

Dată publicare: 18-10-2014 14:20
Dată actualizare: 21-10-2014 06:43


Care este prima greseala in igiena orala? Prea putin timp alocat periajului zilnic. O spun la unison medicii. Tot specialistii ne avertizeaza sa nu igienizam dintii imediat dupa ce am consumat fructe sau sucuri din fructe.

Trei greseli esentiale - iata ce au sesizat medicii stomatologi cand vorbesc despre igiena orala. Este vorba despre periaj incorect, despre timp infim destinat igienei orale, dar si de lipsa controalelor regulate la medic.

De aceea, recomandarile internationale spun ca, o data la 6 luni, sa mergeti la dentist, chir daca vi se pare ca nu aveti vreo problema. Pe de alta parte, periajul se face de 2 ori pe zi, cu miscari verticale dinspre gingie spre suprafata de muscatura. In timpul igienizarii, tineti cont ca si pe suprafata limbii exista placa bacteriana, dar si in spatiile inter-dentare. Si nu uitati sa alocati minimum 2 minute la fiecare periaj.

Pe de alta parte, toate studiile arata ce periajul de seara este cel mai important. Scade cantitatea de saliva. Iar aceasta devine in plus viscoasa. Reduce de asemenea substantele care au rol antimicrobian. Si un lucru mai putin stiut. Daca seara ati consumat fructe sau sucuri de fructe, nu va igienizati imediat.

Acelasi efect il au si sucurile sau apa carbogazoasa. Dupa ingestia acestora, mediul din cavitatea orala are nevoie de 30 de minute sa se reechilibreze. In aceasta jumatate de ora, nu va periati dintii deoarece va puteti agresa smaltul! Insa odata ce au trecut cele 30 de minute, devine obligatoriu periajul de seara.

Tags: dantura, periaj,