Cum puteti avea o masa delicioasa fara carne. Secretul sta in condimentele pe care le folositi
V-ati hotarat sa consumati meniuri fara carne o zi pe saptamana? Acestea pot fi extrem de delicioase daca folositi condimente. De asemenea trebuie sa va asigure proportii corecte de glucide, lipide si proteine.
Gatiti specialitati delicioase in zilele in care renuntati la carne! Humusul, prajiturile cu branza si salatele cu multe seminte va pot delecta papilele gustative. Si folositi din belsug condimente.
Daca renuntati cateva zile la carne, trebuie sa va asigurati proteinele din alte surse. O simpla prajitura cu branza devine desertul ideal.
Incercati sa folositi insa urda in loc de branza dulce. Urda contine proteinele care se absorb cel mai usor. Si nu uitati nici de proteinele vegetale. Sa luam exemplul humusului gatit din naut fiert.
Alaturi de o portie de humus se consuma traditional lipie din faina integrala. Este vorba de o combinatie corecta din punct de vedere nutritional. Nu uitati nici de mese generoase din legume care asigura glucidele cu absorbtie lenta, dar si fibre.
Condimentele aromatice au in si proprietati anti-inflamatoare. Este vorba despre rozmarin, busuioc, cimbru, salvie, turmeric, maghiran. Un alt condiment care schimba radical gustul legumelor este preparat din sare si susan.
In salatele de legume puneti o lingura de ulei presat la rece, dupa gust. Aceasta combinatie favorizeaza absorbtia optima a tuturor tipurilor de vitamine. Si nu uitati de semintele crude care va asigura grasimile necesare zilnic.
Acestea sunt perfecte pentru organism in zilele in care nu consumati carne.