Simptomele care semnalizeaza infectii respiratorii puternice si cancer. Cand trebuie sa mergeti la pneumolog
Aveti o tuse sicaitoare sau raciti frecvent chiar si in timpul verii? Mergeti la pneumolog pentru consultatie, dar si pentru o radiografie. Simptomele sunt identice si in infectii, dar si in cancer.
Raciti frecvent si in timpul verii? In plus, tusiti mai mult de 2 saptamani? Este momentul unui consult amanuntit. Aceste simptome pot arata de la tuberculoza, la forme de cancer.
O simpla raceala - iata ce spun multi parinti care isi vad copii tusind sau cu secretii nazale. Adevarat, dar cand simptomele sunt un semnal serios de alarma?
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Prof. dr. Dumitru Oraseanu, sef sectie pediatrie: "Daca parintele vede ca micutul respira foarte des, tuseste foarte des, are zgomotul acela, chiar daca nu are temperatura, sa vina cu el la spital. La aparatul respirator, semnul de alarma ar fi respiratia dificila si foarte frecventa."
Aceste simptome pot anunta inclusiv insuficienta respiratorie. La varsta adulta, orice tuse repetitiva necesita prezenta la medic.
Tusea poate sa fie asociata cu o stare subfebrila fara explicatie, cu oboseala accentuata si scadere ponderala. In toate aceste cazuri, frecvent se diagnosticheaza tuberculoza. Este o boala infectioasa frecventa provocata de microbacterii. Diagnosticul de certitudine se da usor, prin examinarea unei probe de saliva.
Prof. dr. Ioan Cordos, medic primar chirurgie toracica: "Cum ne protejam? Prezentandu-ne din timp doctor, cand boala e usor de tratat."
Din pacate, insa, oboseala accentata, fara cauze aparente, poate arata si un cancer pulmonar. La fel si simptomele respiratorii, oricare ar fi acestea, care se tot repeta. Asadar, mergeti la medic cat mai repede. In privinta tuberculozei, s-a observat ca majoritatea celor care fac boala prezinta o asa-numita 'despresie imunitara'. Ce o genereaza frecvent?
Prof. dr. Ioan Cordos, medic primar chirurgie toracica: "Totul este sub controlul sistemului nervos central. Daca omul e ralaxat si imunitatea este altfel. Deci, el are o imunitate crescuta, lucru care s-a obsevat si la pacientii cu neoplasm. Cei care sunt cu speranta, boala nu evolueaza atat de repede ca la deprimati. Deprimatii se prapasesc imediat. Se pare ca tocmai aceasta depresie duce la o depresie imunitara."
Daca ati trait evenimente pe care le-ati perceput drept grave, e util un examen fizic complet.
Sursa: Pro TV
Etichete: cancer, tuse, tuberculoza, pneumolog, radiografii,
Dată publicare:
26-08-2014 09:18