Remediul natural care ne ajuta sa fim mai odihniti. Doua pahare de suc de cirese pe zi ne prelungesc programul de somn

Ultimul update: Joi 05 Iunie 2014 07:03
Data publicarii: Miercuri 30 Aprilie 2014 16:32
Categorie: CSID
cirese

Cercetatorii sustin ca persoanele mai in varsta isi pot prelungi programul de somn cu o ora pe zi, daca aleg sa consume suc de ciresede doua ori pe zi, timp de doua saptamani.

Varstnicii au de multe ori probleme cu somnul si sufera de insomnii, iar doctorii prescriu de multe ori somnifere ca sa rezolve situatia. Exista insa un remediu natural, la indemana tuturor, care ar da rezultate la fel de bune.

Cercetatorii de la Universitatea de stat din Louisiana, SUA, au descoperit ca aportul de suc de cirese, de doua ori pe zi – timp de doua saptamani, prelungeste programul de somn cu aproape 90 de minute, in randul adultilor care se plang de insomnii.

Descoperirea a fost prezentata la intalnirea anuala a Societatii Americane de Nutritie, din San Diego.

Insomnia afecteaza intre 23% si 34% din populatie, cu varsta de 65 de ani sau mai mare, potrivit Daily Mail. Este definita drept incapacitatea de a ne putea odihni mai mult de trei nopti pe saptamana, in medie. Pentru unii poate fi privita drept enervanta, dar pe termen lung devine o reala probleme de sanatate.

De asemenea, somniferele nu reprezinta o solutie pentru toata lumea. “Somniferele ar putea fi o optiune pentru insomniacii mai tineri, dar pe cei mai in varsta i-ar putea face sa cada, ceea ce duce la fracturi de sold si, destul de des, la moarte prematura”, atrage atentia Frank Greenway, co-autor al studiului.

Participantii la studiu au avut de completat chestionare despre somn, starea de oboseala, depresie si anxietate. In plus, fiecare participant a avut de facut analize de sange. Grupul a fost format din persoane de peste 68 de ani, care au fost rugati sa bea suc de cirese de doua ori pe zi, timp de doua saptamani. Ulterior, aceluiasi grup i s-a oferit o bautura de tip placebo, adica fara niciun efect real asupra organismului.

Concluzia a fost ca cei care au baut sucul au dormit mai mult, in medie, cu cate 84 de minute pe noapte, comparativ cu perioada in care au consumat bautura placebo. Mai mult, in primul caz somnul lor a fost mai odihnitor, noteaza Daily Mail.
 

cirese Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Daily Mail

Nu neglijati tulburarile menstruale care apar dupa varsta de 18 ani. Pot trada boli grave
Nu neglijati tulburarile menstruale care apar dupa varsta de 18 ani. Pot trada boli grave
Ce se intampla atunci cand pierdem un dinte si nu il inlocuim la timp. Putem ajunge la interventii complexe si costisitoare
Ce se intampla atunci cand pierdem un dinte si nu il inlocuim la timp. Putem ajunge la interventii complexe si costisitoare
Deshidratarea extrema poate sa va puna viata in pericol. Complicatiile care pot aparea pentru ca nu beti suficienta apa
Deshidratarea extrema poate sa va puna viata in pericol. Complicatiile care pot aparea pentru ca nu beti suficienta apa
CSID
Aspirina și paracetamolul pot produce reacții alergice. Avertismentul medicilor
”Gripa nu se tratează cu antibiotice”. Avertismentul medicilor
Cum poate provoca o banală infecție în gât dureri abdominale la copii
De ce este periculos să consumați grepfrut atunci când luați medicamente
Reacțiile adverse la medicamente, confundate cu alergiile. Cum le puteți diferenția
De ce nu se recomandă folosirea bicarbonatului pentru îndepărtarea tartrului
Gripa
Răcelile copiilor se pot transforma în afecţiuni mult mai grave. În organism apar toxine