Recomandarea medicului ortodont pentru copiii cu probleme la dantură
Mai multe gutiere, la recomandarea unui medic, schimbate, săptămânal de către micuţii pacienţi cu dinţişorii strâmbi. Iată o soluţie care scuteşte pe toată lumea de drumurile dese la ortodont.
Lăudabil este că varianta vine chiar din tabăra specialiştilor. Care, iată, pun tot mai mult accent pe confortul copiilor, aşa cum ar şi trebui, de altfel.
Dr. Cristina Mihai, medic specialist ortodonţie: ”Moştenesc oasele de la ambii părinţi... Maxilarul de la un părinte, oasele dinţilor de la celălalt părinte și apar discrepanțe la nivelul oaselor maxilare, care pot fi corectate din copilărie.”
La 7 ani, e indicată prima vizită la medical ortodont. Dacă sunt probleme, acestea vor avea o rezolvare simplă. Necesită vizită la specialistul ortodont şi următoare situaţii particulare: dacă cel mic nu respira pe nas, ci respiră pe gură, dacă suge degetul, dacă scrâşneşte dintii, dacă nu vorbeşte bine, dacă are un aspect facial dezechilibrat.
Aparatele fixe, adică bracketurile, sunt cele mai populare printre copii şi adolescenţi. Dintre acestea, cele ligaturate din ceramică sunt uşor de igienizat şi nu reţin placa bacteriană.
Aparatele personalizate sunt invizibile şi au aspectul unor gutiere. Ele se fabrică după ce computerul măsoară cavitatea orală a copilului. Medicul ortodont stabileşte, digital, paşii tratamentului.
Dr Ioana Dragoman, medic specialist ortodonţie: ”Gutierele sunt ca nişte capse transparente care se pun pe dinţi, se schimbă la interval de o săptămână. O astfel de gutieră trebuie purtată în jur de 20 de ore.”
Pacientul primeşte mai multe gutiere acasă. Care se schimbă săptămânal.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!