Pericolul ascuns in anticonceptionalele luate fara recomandarea medicului. "Inlocuiesc tesutul normal cu unul tumoral"
Cata vreme ati luat anti-conceptionale? Indiferent de raspuns, este recomandat sa faceti, anual, o ecografie abdominala.
Anticonceptionalele cresc riscul de adenom de ficat. O tumora benigna, care are nevoie de evaluare. Steroizii anabolizanti si anticonceptionalele pot avea acelasi efect la nivelul ficatului.
Steroizii sunt derivati sintetici din hormonul testosteron. Printre altele, cresc masa musculara. Si din acest motiv, au fost integrati in suplimente alimentare pe care le puteti gasi linga orice sala de sport. Acestea nu sunt supuse legislatiei medicamentelor, asa ca doza de steroizi care se gaseste in plic poate sa fie de peste 10 ori mai mare decit doza admisa in scopuri terapeutice. Incetinesc eliminarea bilei. Sucurile biliare stagneaza si apar leziuni in ficat care conduc la fibroza, adica tesut nefunctional.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Dr.Gabriel Mitulescu, medic primar chirurg: „Aceasta fibroza poate duce in timp la constituirea cirozei hepatice, de asemenea datorita retentiei apar chiste in ficat, care singereaza. Pot de asemenea sa faca fibroza si sa apara ciroza”.
Un alt efect este o tumora benigna numita adenom hepatic. „Inlocuiesc testul hepatic normal cu un tesut tumoral”, explica medicul Gabriel Mitulescu.
Adenomul hepatic, o tumora benigna asadar, poate fi determinat si de consumul haotic de anti-conceptionale. Le gasiti in farmacii la liber, se iau doar la recomandarea medicului. Cel mai mare risc al acestor adenoame din ficat este sa re rupa, chiar la traumatisme minore. Pot genera hemoragie interna masiva.
Dr. Vythoulkas Andreas, medic specialist ginecoloc: “Problema apare cind femeile iau pastille care nu sunt bune pentru ele sau fara sa faca analize sau incep sa ia pastila si se duc la doctor dupa 4-5 ani, atunci da, apar riscuri”.
Anti-conceptionale au peste 100 de efecte secundare, dar sunt minore, luate cu aviz medical. Inaintea administrarii acestor medicamente, mergeti la medicul ginecolog. Veti face analize si vi se prescrie medicamentul cel mai potrivit pentru dumneavoastra. Consultul medical si analizele uzuale se repeta an de an, cu rigurozitate.
Sursa: Pro TV
Etichete: pastile, ficat, tumora, csid, steroizi, anticonceptionale,
Dată publicare:
12-03-2016 09:01