Pericolul ascuns in anticonceptionalele luate fara recomandarea medicului. "Inlocuiesc tesutul normal cu unul tumoral"

Ultimul update: Marti 15 Martie 2016 00:59
Data publicarii: Sambata 12 Martie 2016 09:01
Categorie: CSID

Cata vreme ati luat anti-conceptionale? Indiferent de raspuns, este recomandat sa faceti, anual, o ecografie abdominala.
 

Anticonceptionalele cresc riscul de adenom de ficat. O tumora benigna, care are nevoie de evaluare. Steroizii anabolizanti si anticonceptionalele pot avea acelasi efect la nivelul ficatului.

Steroizii sunt derivati sintetici din hormonul testosteron. Printre altele, cresc masa musculara. Si din acest motiv, au fost integrati in suplimente alimentare pe care le puteti gasi linga orice sala de sport. Acestea nu sunt supuse legislatiei medicamentelor, asa ca doza de steroizi care se gaseste in plic poate sa fie de peste 10 ori mai mare decit doza admisa in scopuri terapeutice. Incetinesc eliminarea bilei. Sucurile biliare stagneaza si apar leziuni in ficat care conduc la fibroza, adica tesut nefunctional.

Dr.Gabriel Mitulescu, medic primar chirurg: „Aceasta fibroza poate duce in timp la constituirea cirozei hepatice, de asemenea datorita retentiei apar chiste in ficat, care singereaza. Pot de asemenea sa faca fibroza si sa apara ciroza”.

Un alt efect este o tumora benigna numita adenom hepatic. „Inlocuiesc testul hepatic normal cu un tesut tumoral”, explica medicul Gabriel Mitulescu.

O tanara a murit dupa ce a avut efecte secundare la pastilele anticonceptionale. Folosea o marca populara si in Romania

Adenomul hepatic, o tumora benigna asadar, poate fi determinat si de consumul haotic de anti-conceptionale. Le gasiti in farmacii la liber, se iau doar la recomandarea medicului. Cel mai mare risc al acestor adenoame din ficat este sa re rupa, chiar la traumatisme minore. Pot genera hemoragie interna masiva.

Dr. Vythoulkas Andreas, medic specialist ginecoloc: “Problema apare cind femeile iau pastille care nu sunt bune pentru ele sau fara sa faca analize sau incep sa ia pastila si se duc la doctor dupa 4-5 ani, atunci da, apar riscuri”.

Anti-conceptionale au peste 100 de efecte secundare, dar sunt minore, luate cu aviz medical. Inaintea administrarii acestor medicamente, mergeti la medicul ginecolog. Veti face analize si vi se prescrie medicamentul cel mai potrivit pentru dumneavoastra. Consultul medical si analizele uzuale se repeta an de an, cu rigurozitate.
 

Ce se intampla daca iei anticonceptionale ani la rand. Riscurile la care te supui din punct de vedere hormonal

Ce se intampla daca iei anticonceptionale ani la rand. Riscurile la care te supui din punct de vedere hormonal

sucuri de fructe

OMS recomandă evitarea sucurilor de fructe și legume la copii. Problemele pe care le pot cauza

Cazurile în care mierea trebuie consumată în dozele recomandate de medic

Contradicțiile dintre părinți pot bulversa copilul pentru tot restul vieții. Avertismentul psihologilor

Boala parodontală, evoluție rapidă la tineri. Semnele la care trebuie să fim atenți

Riscurile la care se expun cei care nu-şi verifică glicemia

Cum să recunoaștem semnele de pericol într-un salon de manichiură sau la stomatolog

afine

De ce este bine să mâncăm afine în fiecare zi. Care sunt beneficiile