Pe ce alimente trebuie sa va axati in sezonul rece ca sa nu puneti kilograme in plus
In sezonul rece, organismul solicita mai multe calorii. Iar daca dati curs apetitului exagerat, kilogramele nu intarzie sa se acumuleze.
Va puteti pastra insa silueta prin trucuri simple. De exemplu, consumati mai multe legume si inlocuiti carnea rosie cu peste sau fructe de mare.
In sezonul rece, din cauza temperaturilor mai scazute, necesarul de nutrienti creste. Asta pentru ca sistemul de termoreglare al organismului face un efort suplimentar pentru a mentine temperatura optima de 37 de grade. Corpul nostru are asadar nevoie de mai mult "combustibil".
Iar pentru ca hrana in cantitati mai mari sa nu aduca si kilograme in plus alegeti cu atentie alimentele. Cresteti cantitatea de legume de sezon si inlocuiti carnea rosie cu pestele.
Somonul maruntit se combina cu marar si ceapa si se serveste asezat pe un strat de piure de avocado. Iata o portie bogata in grasimi de buna calitate. Extrem de satioasa poate fi si o portie de paella. Fructele de mare va pot pacali eficient nevoia de a manca mai mult. Asta pentru ca sunt usor de digerat si au putine calorii. In plus, abunda in proteine si minerale printre care zinc, fier si seleniu. Crevetii, de exemplu, sunt bogati in calciu.
Alegeti un orez cu bob lung pentru o paella reusita si strecurati legume dupa bunul plac.
Daca expunerea la frig nu depaseste 2 ore zilnic organismul nu va arde lipidele aduse suplimentar. Asa ca daca nu petreceti prea mult timp expusi la temperaturi scazute, cantitatea de hrana nu trebuie neaparat sa creasca in sezonul rece. In plus, dorinta de a manca mai mult poate fi stopata daca stimulati procesul de termoreglare. Astfel, apelati la haine mai grose, care sa acopere si extremitatile.