"Nu mai văd suficient de clar!" Momentul în care trebuie să mergeţi la medic

Ultimul update: Marti 24 Iulie 2018 09:56
Data publicarii: Marti 24 Iulie 2018 09:20
Categorie: CSID

De la 20 până la 30 de ani. Acesta decadă de vârsta e preferată de o boală oftalmolgica care presupune deformarea corneei. "Nu mai văd suficient de clar!"

Afecţiunea se numeşte keratoconus şi poate fi depistata doar cu ajutorul înaltei tehnologii.

‘’Nu mai văd suficient de clar ca înainte!’’ În această situaţie aveţi nevoie de controale regulate la oftalmolog. Chiar dacă la consultaţia iniţială medicul nu vede nimic anormal.

Dr. Mihaela Simion: "Există situaţii când ceea ce spun pacienţii este debutul unei afecţiuni care se numeşte keratoconus. Corneea se deformează".

Corneea este ţesutul transparent din faţa ochiului şi cea mai importantă lentila focalizatoare a ochiului. Simultan cu deformarea apare astigmatismul, ceea ce înseamnă că aveţi nevoie de ochelari cu lentile cilindrice. Dar medicul nu va găsi nicio dimensiune astfel încât să vedeţi perfect. Aceasta deoarece corneea se va transforma de la o consultaţie la alta.

Topografia corneană este investigaţia care pune diagnoticul de certitudine. Măsoară grosimea corneei atât în exterior, cât şi în interiorul ochiului. Urmează apoi tratament medicamentos.

În felul acesta corneea nu se mai deformează. Dar tratamentul nu reda vederea de dinainte. Ci doar împiedica boala să evolueze.

Uneori, boala e asociată cu o alergie oculară. Veţi primi antialergice şi o recomandare unanimă: "Poluarea ştim cu toţii are rolul de a menţine o inflamaţie cronică în mucoase şi de a favoriza şi suprainfecta şi agresiunea alergenilor. Da, un aer curat e binevenit".

Numai că mâncărimile oculare nu vor trece cu antialergice. În acest moment, oftalmologul trebuie să vă facă investigaţii imagistice.

Vizita la oftalmolog, obligatorie o dată pe an până la 20 de ani
Vizita la oftalmolog, obligatorie o dată pe an până la 20 de ani
CSID
Importanța consumului de orez pentru digestie. Recomandările medicilor
Pagubele iremediabile pe care alcoolul le face la nivelul creierului
Două cupluri tinere din 10 nu pot avea urmaşi în România. Care este principala cauză
Copiii impulsivi, cei mai predispuși la dependențe. Cum trebuie să se comporte părinții
Amalia Enache, despre relaţia cu fetiţa ei. Unde merg de fiecare dată când ies din casă
De ce simt adolescenţii nevoia de mâncare nesănătoasă. Legătura cu somnul şi telefoanele
Adriana Stere prosecco
Vinul spumant poate fi folosit împotriva ridurilor. De ce ne îmbată mai repede