Nu asociati niciodata carnea cu cartofii. Recomandarile medicilor atunci cand doriti o friptura
Vreti sa digerati hrana perfect? Atunci, evitati orezul langa o portie de peste! Si nu asociati carnea cu cartofii. Aceasta deoarece produsele cu un continut mare de amidon pertuba digestia proteinelor.
Nu combinati cartofi cu preparate din carne- iata sfatul nutritionistilor. Nici orezul sau painea nu se consuma alaturi de fripturi sau tocanite.
Insa exista garnituri sanatoase pentru aceste mancaruri. Dovleceii si ciupercile se numara printre ingrediente.
O garnitura de legume langa o friptura – este ceea ce va ofera orice meniu. Nimic incorect pana aici. Dar la categoria legume de cele mai multe ori se face o mare greseala de logica nutritionala.
In momentul in care pronunta categoria legume se subintelege si cartoful, fasolea, lintea, mazarea si porumbul.
Cartoful, porumbul, fasolea contin amidon in cantitati mari, asemenatoare cerealelor. Se numesc leguminoase si nu legume. La polul opus se afla zarzavaturile, radacinoasele, rosiile, castravetii, dovlecei, adica legumele fara calorii si fara amidon.
O portie de cartofi se poate asocia cu o felie de paine integrala. Dar niciodata cartofii, porumbul, fasolea, orezul si painea nu se asociaza cu o felie de carne, cu un ou sau cu o felie de branza.
In momentul in care se combina proteine si mai ales cele animale cum sunt branza si ouale cu amidonoase cum ar fi painea, atunci proicesul de digestie atat al amidoanoaselor, cat si al proteinelor este incetinit si digestia nu se face complet.
Rezulta astfel produsi intermediari care afecteaza in special colonul. Iata de ce nu consumati cartofi cu friptura. Si nici peste cu orez sau o felie de paine.
Asocierea corecta este si metoda ideala ca sa slabiti.