Metoda simpla prin care pielea poate parea mai tanara. Tratamentul se poate face si in pauza de masa

Ultima actualizare: 29-05-2016 00:45

Frumusete la 360 de grade este un concept recent aparut pe piata. Se refera la un program integrat, care elimina ridurile si stimuleaza reteaua de colagen. De aici, un ten mult mai ferm.

Ne pregatim de vara si poate nu ar strica sa va uitati, din toate unghiurile, la dumneavoastra, impreuna cu un specialist. Ne jucam astazi cu lumina. Soarele emite energie. Pe o scara crescatoare, aceasta ia forma undelor radio. Urmeaza microundele, infrarosiile si lumina, singura pe care o percepe ochiul uman.

Mai puternice energetic decat lumina, dar invizibile, sunt ultravioletele. Anumite lungimi de unda sunt un ajutor cosmetic. E vorba in primul rind de radio-frecventa. Lungimea de unda face minuni acolo unde pielea e constitutional cea mai subtire.

Ramona Tudor Gunata, specialist estetica: “Ne ajuta sa regeneram si oricat de obostiti am fi avem aspect de om odihnit. E o iluzie optica, se mentine pe terment lung.”

Pentru zona din jurul gurii, un laser cu o singura lungime de unda poate fi folosit inclusiv vara. “Stimuleaza coleagenul, stimulam elastina din interior, ne da efectul de intins. Tragem de fata putin.”

Doctor Luminita Marinescu: “Tratamentele se pot face si in jumatate de ora sau intr-un sfert de ora in pauza de prinz fara ca pielea sa ramina rosie, e necesara doar fotoprotectia. Pielea, dupa citeva sesiuni, isi recapata supletea”.

Iesim din cabinetul cosmetic si ne loveste realitatea. Ultravioletele, tot unde energetice, ataca pielea. Taie la propriu structurile de colagen, care o mentin tinara. Toate eforturile cosmetice - indiferent ca se refera la creme, injectari, lasere sau chirurgie estetica - sunt distruse.

Nu puteti sa va feriti de soare. Cu siguranta, nici nu va doriti acest lucru. De aceea, prima masura anti-imbatrinire este foto-protectia. Zonele intens expuse pot fi cu 30 de ani mai imbatranite decat cele acoperite. Vorbim despre aceeasi persoana.

Dr. Luminita Marinescu, medic primar dermatolog: “Vin la consultatii cu actinita, cu o fata plina de riduri accentuate, cu diverse tipuri de pete pe zonele expuse la lumina, pe fata, pe git. Si cu piele impecabila in zonele acoperite unde de tegumentul si-a pastrat elasticitatea.”

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO