Legatura directa dintre sare si hipertensiune. Cantitatea maxima pe care ar trebui sa o consumi zilnic
"Sa fie gustoasa!" Este prima conditie pentru orice fel de mancare. Chiar daca acest lucru presupune un adaos de sare. Aici apar problemele.
Sarea este vitala pentru organism, daca formeaza un triunghi perfect cu potasiul si clorul din sange. In caz contrar, consecinta directa este hipertensiunea. Principala cauza a accidentelor hemoragice din creier.
Fluxul sanguin preia peste 90% din apa pe care o beti. Tot acesta o duce in spatiul dintre celule. Ulterior, apa le va perfora pe fiecare in parte. Am descris hidratarea, fenomen fara de care viata nu ar putea exista. Apa intra in celule datorita sarii, clorului si potasiului, dar si grasimilor nesaturate.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Alina Ghioca, biolog: “Au un rol vital pentru organism deoarece contribuie la mentinerea unui echilibru la fluidelor corpului, in hidratarea tesuturilor.”
Sarea, potasiul, clorul si grasimile nesaturate se iau din alimente fara sa fiti constienti de acest aspect. Tot sarea e cea care se adauga, suplimentar, pentru gust, in mancare. Adaosul distruge echilibrul dintre substantele care asigura hidratarea. Iar dezechilibrul afecteaza in principal rinichii, senzorii pentru mentinerea in limite normale a tensiunii arteriale.
Dr Corneliu Toader Medic, primar neurochirurg: “Exista obiceiuri alimentare care duc la cresteri ale tensiunii arteriale, una dintre cele mai nesanatoase cu putinta este consumul sari in exces, sarea in exces retina apa in orgsnism si duce la cresterea trensiunii arteriale.”
Studii largi, care au certificat acest mecanism, s-au efectuat pe triburi din Amazonia, care nu cunoscusera sarea pe post de condiment. La aceste populatii nu s-a decoperit boala denumita hipertensiune.
La sarea pe care o puneti in mancarea gatita adaugati-o pe cea care vine in 99% dintre alimente ambalate. Un european consuma, zilnic, 15 grame de sare. Enorm pentru echilibrul oricarui om. Regimul hiposodat face preventie cardio-vasculara.
Dr Corneliu Toader, medic primar neurochirurg: “Tensiune arteriala necontrolata produce cu timpul o afectare a peretelui vascular, il face mai rigid si mai usor de rupt daca exista cresteri brutale ale tensiunii asupra lui.”
Cea mai grava consecinta a hipertensiunii este hemoragia cerebrala.
Dr Corneliu Toader, medic primar neurochirurg: “Hemoragia cerebrala nu este o singerare localizata. Distruge tesutul intim cerebral si, chiar operat, bolnavul si oprita hemoragia prin mecanisme chirurgicale bolnavul acela ramane cu deficiente neurologice, cum ar fi o paralizie.”
Mai putin de o lingurita de sare pe zi e cantitatea normala pentru un randament optim al organismului.