Ingrijorarea, comportamentul nociv de care putem scapa cu ajutorul psihologului
Ingrijorarea, iata un pericol pentru cei care o resimt in legatura cu problemele zilnice. Psihologii ne avertizeaza ca este vorba despre un comportant nociv, invatat in timp.
Specialistii semnaleaza o situatie periculoasa care se intampla frecvent atunci cand oamenii se pregatesc sa treaca prin evenimente importante.
"Foarte multi aleg sa se uite pe internet:"Aoleu, ce am?" si dupa ce se uita pe internet se simt de fapt mai rau, pentru ca internetul da foarte multe informatii pe care eu le interpretez periculos", spune medicul.
Acesta se numeste un tipar de gandire de tip ingrijorare. Nu a aparut odata cu internetul, ci este invatat de obicei din familie. Problema apare cand insoteste multe dintre actiunile cotidiene.
Indiferent de problemele pe care le aveti de rezolvat, acest mod de gandire are un singur rezultat real.
"Traim intr-o realitate subiectiva, in care orice obstacol sau orice provocare are o greutate asemenatoare. Consumam foarte multa energie", precizeaza psihologul.
Apare astfel epuizarea fizica evidenta. Si nu numai.
Psihologii numesc astfel de situatii clisee sau prejudecati. O data evidentiata, gandirea sablon poate fi schimbata.
De foarte mutle ori problemele nu le putem neaparat schimba, dar impactul lor asupra noastra, asta e ceva ce putem controla.
Nu ignorati acest comportment. Cand va ingrijorati, organismul secreta cantitati uriase de cortizol. Acest hormon al stresului suprasolicita glandele suprarenale, care vor epuiza functia tiroidiana. De fapt, va afecteaza toate sistemele metabolice.