Infarctul nu este o boală care apare din senin. Recomandările medicilor

Ultima actualizare: 20-11-2020 09:03

Infarctul acut de miocard înseamnă că nu ajunge sânge la celulele cardiace. Cu cât e rezolvat mai repede, vorbim de câteva ore, cu atât muşchiul inimii se recuperează.

 

Şi astfel boala nu lasă niciun fel de sechele cardicace.

Ateroscleroza înseamnă depuneri în vasele de sânge numite artere, care duc sânge oxigenat de la inima spre toate ţesuturile. Depunerile în vasele coronare, cel care înconjoară inima ca o coroană, şi locul unde apare infarctul, au o particularitate - se manifestă la efort, aşa numită angina pectorală.

Când apare infarctul, se declanșează durerea sufocantă, cu transpiraţii reci. Sunaţi la 112. De urgenţă. Să ajungeţi în tip util la medic.

Infactul de miocard înseamnă că nu ajunge sânge la celulele cardiace. Da acesta e rezolvat rapid, nu le distruge. Aşadar nu lasă sechele.

După intervenţie, vi se recomandă să mergeţi zilnic jos. Şi să nu fumaţi. Fumul de ţigară atacă direct interiorul vaselor de sânge. Şi produce fisuri. În acestea intră colesterolul, prezent în mod normal în sânge.

Dr Iulian Calin medic cardiologie internentionala: „Începe procesul de ateroscleroză, atacă şi se apără, deci sistemul imuntar face o reacţie de apărare. Avem poarta de intrare, mici fisuri care sunt date de hipertensiune de, produşi toxici în urma fumatului şi o să intre acolo molecule care nu au ce să caute în mod normal. Intervine procesul de inflamaţie care e apărarea, da, aşa reacționează orgsnismul la corpii străini care nu au ce să caute”.

Aşa se poate bloca, din nou, un vas de sânge abia reparat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO