Fructele care ar putea combate bolile de plamani. Ce ne sugereaza cercetatorii sa mancam

Ultima actualizare: 26-05-2014 07:10
Grapefruit

Numai in Marea Britanie exista aproximativ 3 milioane de oameni care sufera de Bronhopneumopatia obstructiva cronica sau Boala Obstructiva Pulmonara Cronica (BPOC). Din fericire, exista un remediu natural la indemana oricui.

BPOC este o afectiune asociata bronsitei cronice si emfizemului.

Boala este una destul de des intalnita, iar cercetatorii se chinuie de ceva vreme sa gaseasca o solutie. Tratamentul ar putea veni de unde ne asteptam mai putin, si anume de pe rafturile cu fructe.

Potrivit oamenilor de stiinta, citati de Daily Mail, consumul de grapefruit si banane ar duce la imbunatatirea situatiei pacientilor care sufera de boli de plamani. In urma unui studiu asupra britanicilor care au BPOC, s-a descoperit o legatura directa intre consumul de grapefruit si imbunatatirea starii acestor bolnavi.

De asemenea, pestele si branza ar ajuta si ele in combaterea bolii, sustin cercetatorii americani si europeni.

Studiul a avut in vedere 2.167 de pacienti. In cazul celor care au mancat grapefruit, banane, peste sau branza intr-o perioada de 24 de ore s-a observat o imbunatatire la nivelul functiilor plamanilor, dar si in ceea ce priveste numarul celulelor albe din sange.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO