Cele mai bune alimente pe care le gasiti la sfarsitul lunii mai. Efectul terapeutic pe care le au ciresele si capsunile
Pentru fiecare perioada din an, natura a inventat cele mai bune alimente. La sfarsitul lunii mai, cele mai bune alimente aduc si o explozie de gust. Daca nu ati cumparat cirese si capsuni inca, nu amanati momentul.
V-ati cumparat astazi cirese si capsuni? Daca raspunsul e negativ, faceti un drum la piata. Fructele cu un pigment puternic contin cei mai puternici antioxidanti. Iar consumate in sezon, va aduc cele mai mari beneficii.
Iata o lege a naturii pe care merita sa o respectati. Dr. Andreea Dragomirescu, medic apifitoterapeut: "Din fericire, in fiecare perioada, natura ne ofera exact alimentele de care avem nevoie ca sa avem un organism cat mai sanatos si echilibrat".
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Consumati, asadar, fructele si legumele de sezon. Pentru sfarsitul lui mai, cele mai bune fructe sunt ciresele si capsunile. Consumati-le zilnic!
Dr. Catrinel Macovei, medic primar diabet si nutritie: "Abuzam pana la un punct, nu inseamna sa mancam un kilogram odata, dar in portii pana in 300 de grame pe zi, proaspete, necondimentate cu zahar sau frisca. Sunt foarte sanatoase".
100 de grame de capsuni sau de cirese depasesc de cateva sute de ori necesarul zilnic de vitamina C. Cantitatea mare nu va face probleme. Aceasta vitamina nu poate fi stocata de catre organism. Asadar, va luati necesarul optim de vitamin C, iar excesul se elimina. Capsunile sunt cu adevarat medicamente.
Dr. Catrinel Macovei, medic primar diabet si nutritie: "Au, bineinteles, proprietatile antitumorale, de protectie fata de bolile cardiovasculare. Pentru capsuni au fost studii pentru Alzheimer si chiar 60 de grame pe zi stimuleaza imunitatea".
Le potenteaza, insa, o portie de cirese. Dr. Andreea Dragomirescu, medic apifitoterapeut: "Primele cirese care apar in mai au un foarte bun efect depurativ si detoxifiant, in acelasi timp si un efect diuretic, astfel incat ajuta si la indepartarea toxinelor din organism si la remineralizarea care ne este utila in aceasta perioada".
Capsunile va aduc cel mai mic aport caloric dintre toate fructele, doar 32 de kilocalorii la 100 de grame. Ciresele vin la pachet cu 63 de kilocalorii la 100 de grame.