Epidemiile de gripa provoaca anual aproape 500.000 de decese. Ce recomanda medicii in sezonul rece
Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, epidemiile de gripa provoaca anual aproape 500.000 de decese in tarile dezvoltate. In plus, rata vacinarilor scade.
In acest context, riscul reaparitiei bolilor asa-zis "adormite" este unul extrem de crescut, avertizeaza specialistii. Tot acestia sustin ca vaccinarile recomandate scad considerabil incidenta boli contagioase.
In toata lumea, specialistii constata o scadere considerabila a gradului de acoperire vacinala. Ce se pierde din vedere este faptul ca virusurile si bacteriile ce pot cauza boli grave inca exista.
Alegeri 2024
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
Si infectia cu virus gripal poate avea consecinte grave la nivelul organismului. De aceea este foarte important in afara de vaccinarea antigripala pe care ar trebui sa o facem in fiecare an, sa ne recapatam bunele obiceiuri legate de igiena, sa ne spalam pe maini de cate ori venim in contact cu persoane, sa utilizam batiste de unica folosinta.
In cazul gripei, febra depaseste 39 de grade Celsius, apar crampele musculare si oboseala cronica. Uneori, lumina e greu de suportat. Imunizarile se recomanda nu doar persoanelor cu boli cronice, ci si adultilor sanatosi.
Pacientii cu alergii respiratorii, copiii cu astm trebuie sa se protejeze in mod special in fata gripei.
Vaccinarea antigripala intareste sistemul imunitar, ajutandu-l sa recunoasca virusul si nu poate declasa boala.