Dulciurile si painea alba pot provoca boli grave. Recomandarile nutritionistilor si dermatologilor
Va plac dulciurile? Dar painea alba si proaspata? Ambele contin zaharuri rafinate care in exces pot contribui la aparita cancerelor, la infectii severe si boli autoimune. Dar si acneea este stimulata de abuzul de dulciuri si paine alba.
Reduceti cantitatea de zahar din alimentatie, este sfatul nutritionistilor. Iar motivele nu vizeaza doar aportul caloric.
Excesele pot duce la distrugerea celulelor. Si dermatologii fac aceeasi recomandare, mai ales persoanelor cu acnee. Sa vedem de ce.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ati manca o prajitura delicioasa cu zahar alb, cu faina alba, frisca dulce si un topping savuros? Mancati-o, dar aveti grija sa nu mai consumati alt dulce concentrat in ziua respectiva si nici o zi dupa. Dulcele concentrat inseamna zahar, aditivi alimentari dulci si faina alba. Iata ce efecte au acestea in afara de insulina in exces.
Prof. dr. Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog: "Organismul nostru este un motor care consuma un carburant pentru a produce energie. Celula umana arde un combustibil, respectiv glucoza, dulcele. Si genereaza energie si radicali liberi".
Produc, de asemenea, si reziduuri toxice care nu pot fi eliminate. Celulele nu au teava de esapament.
Prof. dr. Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog: "Rezultatele finale ale metabolizarii glucidelor se leaga se structurile nobile dereglandu-le activitatea incat pot sa apara fenomene de autoimunizare, sa duca la cancere si infectii grave".
In plus, vorbim despre o inflamatie generalizata care duce la aparitia bolilor cronice. Si pielea are de suferit.
Dr. Elena Naumescu, medic primar dermatolog: "Se produce prin reactie intre glucoza si proteinele pielii o reactie ireversibila, se numeste glicare, deci molecula de glucoza se uneste cu proteinele".
Sa luam un exemplu clar. Este vorba de acnee. Dulciurile in exces ofera glandei sebacee energie. Rezulta sebum in cantitati uriase, cu efect inflamator. Si apare roseata. Iar sebumul in exces nu se mai elimina.
Prof. dr. Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog: "Am comedoane, apare pustuleta care genereaza venirea celulelor albe din sange care sa faca ordine. Si ele isi varsa continutul de enzime care sa distruga dusmanul, dar distrug si tesutul nobil, adica apar cicatrici dinauntru".
Dr. Elena Naumescu, medic primar dermatolog: "Recomadarea pentru pacientii cu acnee, cu acnee rozacee, cu psoriasis este sa reduca cat se poate in dieta lor dulciurile rele".
Nu intra in categoria dulciuri concentrate nocive mierea naturala, dar si extractul din stevie. Este singurul indulcitor natural care nu are si calorii.