Doua metode prin care putem pacali creierul ca ne-am saturat la masa. Trucurile nutritonistilor pentru o silueta armonioasa
Diluat cu apa sau umflat cu aer. Vorbim, desigur, despre stomac, dar si despre cele doua metode prin care putem pacali creierul.
Cu cat alimentele au un volum mai mare, cu atat ne saturam mai repede. Va spunem chiar acum cateva trucuri utile pentru silueta.
20 de minute ii trebuie organismului sa ii transmita creierului ca s-a saturat dupa o masa. Ganditi-va ca mancati cascaval, sa spunem alimentul preferat. O felie groasa de doua degete are cam 150 de kilocalorii. Ori 20 de minute de consum ar insemna un aport de grasime similar cu cel tolerat de organismul uman sanatos intr-o saptamana. Apelam, deci, la trucuri.
"Branzeturile sunt concentrate in grasime, daca le dam pe razatoate ele se expandeaza si o bucatica mica pare mare", explica Mihaela Bilic Medic nutritionist
Apa si aerul nu contin calorii. Pot fi introduse cu generozitate in mancare. In felul acesta, pacaliti atat stomacul, cat si creierul. Mezeluri? Nu sunt cea mai indicata alegere, dar daca tot le cumparati, luati-le deja feliate. 20 de felii subtiri au doar o suta de kilocalorii. Ulei? Schimbati tactica si uitati de lingurile generoase! Pulverizati-l din recipiente speciale, se gasesc usor pe piata. Un singur puf, daca se poate spune asa, contribuie cu numai zece kilocalorii.
Cat priveste dulciurile, alegeti mousse-ul de ciocolata, plin de aer si nu alimentul in sine. Inghetata, in loc de o prajitura mica. Iar sucul merge amestecat cu apa carbogazoasa.
"Daca vorbim de un pahar de suc indiferent ca e un fresh acasa sau de o bautura racoritoare, avem 250 de calorii intr-un pahar, deci ce bine ar folosim o treime suc si 2/3 apa", explica nutritionistul.
Trucurile sunt potrivite si in cazul copiilor mofturosi.
"Putem masca legumele, de exemplu facem pizza in casa, si in loc de suc de rosii punem piure de legume, legumele pot fi mascate in aceasta varianta", spune Alina Stoica, terapeut nutritie.