De ce nu se recomandă folosirea bicarbonatului pentru îndepărtarea tartrului

Ultima actualizare: 16-01-2019 10:41

O persoană din două va avea, în această perioadă, o infecţie respiratorie uşoară. Ca să combateţi simptomele sâcâitoare ţineţi la indemână un remediu eficient şi ieftin: apă cu bicarbonat. Este cel mai bun antiinflamator pentru gât.

Atenţie! Apa cu bicarbonat este bună în gargara, nu se bea.

Dr. Ioana Vodă, medic primar ORL: Este bine să schimbăm pH-ul. Sunt mulţi fumători care au foarte multe secreţii şi este bine să facă gargară cu apă cu bicarbonat.

Gargara cu apă bicarbonată este şi emolientă. Ajută mucoasa gâtului să se vindece mai repede. În niciun caz nu se bea, aşa cum recomandă multe diete aşa-zise diete populare, pe internet.

De asemenea, nu va igienizaţi dinţii cu bicarbonat acasă şi nici cu paste de dinţi anti-tartru care conţin invariabil substanţa. Şi nici cu sare.

Dr. Ionuţ Leahu, medic primar stomatolog: Tartrul poate fi îndepărtat doar mecanic folosindu-se un instrumentar specific, pe scaunul medicului stomatolog. Nu poate fi îndepărtat cu nicio pastă de dinţi şi niciun caz cu bicarbonat. Bicarbonatul şi paştele de dinţi care sunt speciale pentru tartru sunt foarte abrazive. Pe lângă tartru, vor îndepărta puţin şi din smalțul dinţilor. Automat vom avea dinţi care se vor fisura şi se vor caria mai uşor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO