De ce este important să consultăm o a doua opinie în cazul unor lucrări stomatologice
A doua opinie este extrem de importantă, mai ales dacă vorbim despre boli grave. Abordarea este valabilă însă şi în stomatologie, înainte de lucrări de amploare. Aşa se intamla peste tot în Europa de vest şi în Statele Unite.
În cavitatea orală există nervi care trebuie protejaţi la perfecţie. De ei depinde mobilitatea feței.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Prof. dr. univ. Horia Barbu, specialitatea chirurgie dento-alveolară: Pacientul e bina să meargă la unul, la doi medici, e ceva normal şi e normal să şi spună "am mai fost la cineva şi mi-a spus varianta asta" Și eu mă duc la doi doctori să cer o opinie şi mi dau seama după cum vorbesc cât se siguri sunt pe ei, dacă pot să am o comunicare sau nu.
Cei mai mulţi pacinti însă vin la a doua opinie după ce au trecut printr-o lucrare dentară. Şi aceasta a fost un eşec. După intervenţii chirugicale , eşecul înseamnă infecţii severe, retracţii gingivale sau pierderea sensibilităţii.
Prof. dr. univ. Horia Barbu: Pacienţi care nu au suficientă masă osoasă deasupra nervului inferior, dacă nu e făcută tehnica de repoziţionare de nerv şi vrei să pui implantul mai scurt, pierzi implantul. Dacă nu ai făcut o tomografie corectă, poţi să te duci cu implatul în nerv şi pacientul rămâne cu zona asta amorţită şi dinţii din faţă şi osul şi gigia. Totul rămâne amorţit.
O zonă amorţită, după intervenţie chirugicala, are nevoie de tratament rapid în primele 7 zile. Astfel, nervul poate să îşi revină. Dacă nu primti tratament în acest săptămână, nervul moare.
De asemenea, la implanturile în maxilar pot apărea sinuzite.
Prof. dr. univ. Horia Barbu: La maxilar de exemplu la sinus se poate infecta sinusul - sinuzita - de la osul bovin implantat acolo, dar el e ca un spin trebui mai intit îndepărtat spinul de acolo şi apoi să faci tratament cu antibiotic.
Cel mai multe eşecuri însă, medicii le constată la fațetele dentare. Unde osul natural e uşor pilit şi deasupra acestuia se lipeşte fațeta. Dacă aceasta nu e bine finisată apar: inflamaţie, retracţii gingivale, retracţii osoase.
Dr. Ştefănia Iancu: Lucrările pot retenționa bacterii şi prin retenţie se duce în timp la inflamție cronică care duce la resorbţia osului.
De aceea, la fațete sau lucrări dentare, şlefuirile finale au nevoie de microscop.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!