Dansul in strada. Solutiile propuse de specialisti pentru o viata de cuplu armonioasa

Dată publicare: 18-10-2014 14:01
Dată actualizare: 21-10-2014 06:43


 Exista din ce in ce mai putin timp pentru viata adevarata de cuplu. Asa suna, din pacate, constatarea psihologilor. Pe de alta parte, apar tot felul de solutii care vin sa sprijine intimitatea.

Aveti o seara libera? Ce-ar fi sa dansati pe strada? Organizat, sub indrumarea unui coregraf de Kizomba. Este cel mai senzual dans cu putinta, pretabil si in sala de sport, dar si in parc sau la metrou. Iar beneficiile sunt multiple.

Alexandra si Marius danseaza impreuna de un an de zile.

"E foarte frumos sa dansam peste tot, in special, pe strada. Viata e mult mai frumoasa", spune Marius.

Dansul e originar din Africa si a pornit de pe strada. Poate de aceea clipurile postate pe internet sunt filmate in medii mai putin conventionale. Kizomba merge si pe plaja si la metrou, si-n fata blocului, sub clar de bec. Are atata succes incat au aparut si DJ specializati.

Din strada, mergem alaturi de Alexandra si Marius in sala de dans. Aici, ea isi invata elevii cum sa-si respecte mintea. Nu e deloc o idee fortata, ci un prim pas spre armonia in cuplu. Totul pleaca de la o metoda folosita de psihologi, care se numeste ESPERE. Spune ca in cuplu exista trei paliere, fiecare la fel de important.

Asa apare al doilea palier posibil: sotul si sotia. Al treilea urmeaza cursul firesc: cei doi devin mama si tata. Pana la conflicte nu mai este mult. De obicei, neintelegerile pleaca de la lipsa de intimitate, un aspect pe care activitati precum kizomba incearca sa-l remedieze.

Scopul nedeclarat este ca partenerii sa se intoarca, sufleteste, pe primul palier al relatiei. Doar asa va aparea normalitatea in cuplu, indiferent de etapa in care se afla fizic barbatul si femeia in cauza.

Senzualitatea kizomba are si alte beneficii: in doua ore de dans, cursantii ard mai bine de 1.000 de calorii.

Tags: dans,